Facebook
(+46) 0340-849 80, 0725-21 75 51

"Toppenhamn" efter besiktning av Blå Flagg

Blå Flagg är en internationell miljömärkning för fritidsbåtshamnar och stränder som finns i 47 länder. 2017 blev 11 svenska hamnar och 8 stränder godkända för Blå Flagg. Varje hamn eller strand med Blå Flagg måste uppfylla ett antal kriterier inom områdena vattenkvalitet, säkerhet och service, miljöutbildning samt information.

Henrik Alsén, som är ansvarig för Blå Flagg Sverige, besöker Gettrön Marina den 22 augusti. "Toppenhamn" säger Henrik när han går runt och besiktigar marinan. Här uppfyller man alla kritierier gott och väl. Henrik tittar bland annat  på säkerheten, miljöhanteringen och den allmänna ordningen. Han är mycket nöjd med det sättet hamnen sköts och underhålls. -Det märks att det finns ett stort intresse och en stark enighet att hålla en hög kvalité på den här hamnen. Henrik ger också en del nya tips på hur marinan kan förbättra både sophantering och information under genomgången.

För Getterön Marinas del är Blå Flagg ett bra hjälpmedel att styra verksamheten. Från organisationen får man regelbundet tips och idéer hur man på ett bra sätt kan få redskap till en säkrare och bättre miljö.

Visst är vi stolta över en välskött hamn!