Facebook
(+46) 0340-849 80, 0725-21 75 51

Sveriges säkraste hamn 2017. Försäkringsbolaget IF certifierar Getterön Marina som "Säker hamn".

Tack vare långsiktigt och stabilt säkerhetstänk har Getterön Marina belönats som en av Sveriges säkraste hamnar. Det är försäkringsbolaget IF som ger utmärkelsen "Säker Hamn".

Kriterierna för ett certifikat är att hamnen ska vara skydddad från öppen sjö och utomstående trafik, ha bevakning utförd av medlemmarna och ha anrdrahandsuthyrning av båtplatser under kontroll.

Diplomet överlämnades av Matts René från försäkringsbolaget IF och mottogs av Leon Zaborowski.

Vi ser att tjuvarna söker sig till hamnar med dålig bevakning, medan de som håller vakthållning kalarar sig bra och nästan helt från stölder, säger Matts René som är båtspecialist på IF. Matts menar också att de hamnar där båtägarna engagerar sig har en betydligt bättre säkerhet, man märker till och med också att fler av båtägarna har navigationsutbildning.

Visst är vi glada för utmärkelsen säger Angela Hansson, som är hamnens kanslist och Peter Brag, som är hamnens vaktmästare. Att var bäst i Sverige är ju inte illa. Det är ju trots allt tack vare att medlemmarna engagerar sig i vår verksamhet vi kan skryta om utmärkelsen. Vakthållningen och arbetsplikten är ju en viktig del för vår hamn. Detta ger ju också medlemmarna chans till en billigare båtförsäkring.

 

Vinnarna i respektive kategori

  • Upp till100 båtplatser: Värnamo Motorbåtsklubb
  • Upp till 101–500 båtplatser: Tumlaren Båt och Bryggföreningen
  • Över 500 båtplatser: Getterön Marina