Facebook
(+46) 0340-849 80, 0725-21 75 51

Här kan du läsa Ingemar Carlssons insändare i Hallands Nyheter den 14 september 2017

Dagen innan insändaren publicerades hade representanter från Getterön Marina och Varbergs kommun ett möte, läs längst ner.

 

Hallands Nyheter den 14 september, Ordet är fritt

Hur tänker kommunen?

Getterön. Ska alltid privata företag gå före? Getteröns småbåtshamn ideella förening, idag kallad Getterön Marina har i 30-40 år arrenderat mark av Varbergs kommun för uppställning av båtar vintertid. Vi tar också emot båtar från Varbergs innerhamn för vinteruppställning. En del av denna mark investerade vi flera hundra tusen kronor för att ta emot husbilar sommartid för att kompensera det ekonomiska tappet som blivit i och med minskat antalet uthyrda båtplatser i sjön. Vi har i flera år försökt att få mer mark för vinteruppställning av båtar. Vad gör kommunen då? Man går ut och säljer mark som vi arrenderar bakom ryggen på oss till Eliassons båtvarv, utan att ens nämna ett ord till Getterön Marina? Om man nu måste sälja mark på denna plats varför då inte fråga dem som arrenderat denna mark i många år om de vill köpa den?

För inte så länge sedan var jag på ett möte med våra högsta politiker i Varberg där vi pratade om framtiden för båtlivet och där man framhöll vikten av ett gott samarbete mellan kommunen och Getterön Marina. Man sa då att det var viktigt att Getterön Marina tog emot båtar från innerhamnen för vinteruppställning då man ej har dessa möjligheter inne i stan. Var detta bara tomma ord? Nu slår man undan benen på oss i stället. Det var inte mindre mark vi behövde, det var mer. Detta kanske inte Ann-Charlotte Stekil och Jana Nilsson fattade.

Ingemar Carlsson 

medlem i Getterön Marina och tidigare ordf

-------------

Möte med Varbergs kommun

Representanter från Getterön Marina och Varbergs kommun träffades den 13 september där problemet diskuterades. Från Varbergs kommun inser man problemet som uppstått och att man med gemensamma krafter ska försöka att finna en bra lösning för Getterön Marina